“ARTI SI FORMë E TË MËSUARIT” Bashkëbisedim me ekpsertët STEVEN JONES & PATRICK BURKE

14:00-15:30

7 DHJETOR 2023 

AUTOSTRADA HANGAR

Biografi e shkurtër rreth ekspertëve:

Steven Jones (i lindur në New Orleans, Luiziana SHBA 1975) është një skulptor dhe mësues që jeton dhe punon në Uashington, DC SHBA. Veprat e tij artistike përfshijnë xhiro me bronz të derdhur dhe mekanike dhe janë shfaqur në nivel rajonal dhe kombëtar. Kur nuk është në studio, Steven jep mësim me kohë të pjesshme në Universitetin e Maryland dhe Virginia Commonwealth University në Richmond, Virginia. Steven gjithashtu ka ndërtuar dhe drejtuar studiot me akses publik, duke përfshirë Chester River Casting, një shkritore e lidhur me një kantier skrap, dhe DC Glassworks and Sculpture Studios, një studio për fryrje dhe fabrikim xhami me akses publik jashtë Uashington DC. Steven është gjithashtu një kontraktor për fabrikimin dhe instalimin e ekspozitave të Muzeut Smithsonian.

Patrick Burke është një skulptor, instruktor arti dhe profesionist i muzeut. Veprat e tij personale artistike përfshijnë një gamë të gjerë materialesh dhe teknikash, nga fabrikimi i metaleve, tek përpunimi i drurit, deri tek derdhja e dyllit. Gjatë dekadave të fundit ai ka punuar me disa universitete dhe programe arsimore duke dhënë mësime dhe seminare mbi këto aftësi të ndryshme prodhimi. Për më tepër, Patrick ka mbi 25 vjet ekspertizë profesionale në trajtimin, transportimin, ruajtjen dhe instalimin e sigurt të veprave të artit dhe objekteve. Në atë kohë ai ka punuar me shumë muze, koleksione dhe organizata të klasit botëror, duke udhëhequr dhe garantuar sigurinë e një sërë objektesh të rëndësishme. Patrick jetoi në Kosovë si pjesë e një misioni diplomatik amerikan me familjen e tij nga viti 2018-2022 dhe pati fatin të përfshihej në edicionin e dytë dhe të tretë të Autostrada Biennale si dhe të ndihmonte në programet e tyre arsimore. Ai aktualisht banon në Uashington D.C. SHBA me gruan dhe vajzën e tij.

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)