ekspozitë me fotografi “çka nëse një rrugëtim…”

Edicioni i tretë i Autostrada Biennale është kuruar nga Övul Ö. Durmuşoğlu and Joanna Warsza

Çka nëse një rrugëtim…
ështe një ekspozitë për të papërfunduarën. Mund të jetë një rrugë, nje hartë elektrifikimi, një shtëpi, një fushë me lule, një tregim, një marrëdhënie ose një shtet. është ekspozitë që paplotësinë e merr si ftesë për t’u përgiigjur, për t’u lidhur dhe për t’u rritur.
Çka nëse një rrugëtim…
ështe ekspozitë për dy skajet e rrugës që takohen ndërmjet mikpritësit e të ftuarit, ndërmjet të mërguarës e vendores, ndërmjet infrastrukturës he intimitetit.
Çka nëse një rrugëtim…
është poashtu ekspozitë për artin si formë e rikuperimit nga kurthet e përditshmërisë. Të merr me vete e të shpie në një rrugëtim, duke filluar nga qendra e Prishtinës, e përgjatë rrjëdhës së Lumbardhit në Prizen, për të përfunduar në nje bar arti në Pejë.

Lista e artistëve pjesëmarrës në edicionin e 3-të të Autostrada Biennale në Prizren, Prishtinë dhe Pejë.

Prishtina: Agnes Denes, Petrit Halilaj and Alvaro Urbano

Prizen: Agnes Denes, Alban Muja, Agnieszka Polska, Agron Blakqori, Banu Cennetoğlu, Bora Baboçi, Camila Rocha, Cooking Sections and Fejsal Demiraj, Doruntina Kastrati, Edona Kryeziu, Fernando García-Dory, Flaka Haliti, Gülsün Karamustafa, HAVEIT, Hera Büyüktaşcıyan, Iman Issa, Iramamama, Malgorzata Mirga-Tas and Edis Galushi, Marwa Arsanios, Núria Güell and Lumnije Gërguri Stojkaj, Rossella Biscotti, Sezgin Boynik and Tevfik Rada, Ulf Aminde with Manuel Gogol, Vahida Ramujkic, Valbona Zherka

Peja: Ex-Exit with Hüseyin Bahri Alptekin and Agush Beqiri

Photo credits / Tuğhan Anıt
Çka nëse një rrugëtim…
2021

Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)