Yehuda Emmanel Safran: Origjina e veprës së artit

Gjatë fundjavës së hapjes së edicionit të 4-të të Autostrada Biennale, kemi pasur nderin të organizojmë një diskutim me titull "Origjina e Veprës së Artit" me Yehuda Emmanuel Safran. Yehuda Emmanuel është njëri nga anëtarët e shquar të Bordit Këshillues të Autostrada Bienales dhe gjithashtu një kritik i njohur ndërkombëtar i artit dhe arkitekturës.

Ekspertiza e Yehuda Emmanuel Safran shtrihet përtej kritikës, pasi ai ka dhënë mësime në institucione të njohura si Asociacioni Arkitekturor në Londër, Akademia Jan van Eyck në Maastricht dhe Shkolla e Lartë e Dizajnit në Universitetin Harvard.

Në mesin e arritjeve të tij të shquara, ai ka bashkëpunuar në redaktimin e publikimit "32 Beijing/New York" së bashku me Steven Holl dhe të tjerë bashkëpunues, si dhe ka kontribuar në ekipin redaktorial të Springer, Vjenë. Përveç kësaj, ai ka shkruar librin "Mies van der Rohe" në vitin 2000.

Gjatë karrierës së tij, ai ka kuruar disa ekspozita, duke përfshirë ekspozitën e Shoqatës së Artit të Britanisë së Madhe "Arkitektura e Adolf Loos" për Këshillin Britanik të Artit në ICA London dhe Cooper Union NY, si dhe ekspozitën e Frederick Kiesler në Asociacionin Arkitekturor në Londër në vitin 1989.

Ne jemi mirënjohës për të pasur Yehuda Emmanuel Safran të ndajë idetë e tij të çmuara gjatë diskutimit dhe i falenderojmë që ka pasuruar ngjarjen tonë me ekspertizën dhe pasionin e tij për artin dhe arkitekturën. Aktualisht, ai vazhdon punën e tij në New York, duke kontribuar në diskursin global rreth botës së artit dhe dizajnit.

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)