vizitoni ekspozitën "Fusha e Lulediellit" nga artistja Agnes Denes - Autostrada Biennale

vizitoni ekspozitën “Fusha e Lulediellit” nga artistja Agnes Denes

"Të gjithë mund të jemi si luledielli, të rritemi, të ushqehemi, të pajisim të tjerët me pasurinë tonë, të kthehemi kah Dielli, e të reflektojmë për nxehtësinë e Diellit drejtuar të gjitha krijesave të gjalla” Agnes Denes.

Agnes Denes, një artiste ikonike feministe me origjinë hungareze, e cila jeton e vepron në New York, deklaroi në Manifeston e saj të vitit 1969, se donte ta braktiste kullën e fildishtë të studios së saj dhe të hynte në botën e shqetësimeve të vërteta globale, “duke komunikuar të pakomunikueshmen”, “duke vizualizuar të padukshmen”, “duke mos i pranuar kufizimet që shoqëria i ka pranuar” dhe “duke këmbëngulur në kërkimin e përjetshëm”.

Fushë e Lulediellit 2022 mund ta vizitoni nga e hëna deri të shtunën nga ora 10:00-17:00 përballë Autostrada Hangar në ITP Prizren.

Edicioni i 3-të dhe i 4-të i Autostrada Biennale kurohet nga Övül Ö. Durmusoglu dhe Joanna Warsza. Edicioni i 4-të do të zhvillohet në verën e vitit 2023.

Fushë e Lulediellit 2022 nga Agnes Denes prezantohet nga Autostrada Biennale në partneritet me ITP Prizren.

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)