autostrada biennale mori pjesë në takimin rajonal të drejtuesve të institucioneve të artit dhe kulturës - Autostrada Biennale

autostrada biennale mori pjesë në takimin rajonal të drejtuesve të institucioneve të artit dhe kulturës

Javën e kaluar ekipi ynë ishte në Beograd për të marrë pjesë në takimin rajonal të drejtuesve të institucioneve të artit dhe kulturës.

Me ftesë të Galerisë Hestia dhe themelueses së saj Anja Obradovic, së bashku me përfaqësues të organizatave të tjera, dy nga bashkëthemeluesit tanë Leutrim Fishekqiu dhe Vatra Abrashi patën diskutime të frytshme lidhur me bashkëpunimin rajonal dhe shkëmbimin e përvojave dhe programeve.

Ndër përfaqësuesve të tjerë të institucioneve dhe kuratorë të pavarur ishin Yasmin Martin Vodopivec (Qendra Ndërkombëtare për Artet Grafike, Lubjanë, Slloveni), Görgun Taner (Fondacioni i Stambollit për Kulturë dhe Arte, Stamboll, Turqi), Branka Benčić dhe Kora Girin (Muzeu i Modernes dhe Bashkëkohores). Art, Rijeka, Kroaci), Aleksandra Lazar (Wiener Art Collection, Beograd, Srbija), Suzana Milevska (kuratore, Shkup, Maqedonia e Veriut), Alban Nimani (Qendra kulturore Tulla, Tiranë, Shqipëri), Svetlana Racanović (Fakulteti i Arteve të Bukura, Cetinje, Mali i Zi) dhe Loli Tzanetaki (EMΣΤ | Muzeu Kombëtar i Artit Bashkëkohor, Athinë).

Falenderojmë ekipin e Galerisë Hestia për mikpritjen e ngrohtë.

Foto: Galeria Hestia

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)