Konferencë për shtyp në hapjen e edicionit të katërt të Autostrada Bienales

“Të gjitha imazhet do të zhduken një ditë”, është tema e edicionit të katërt të “Autostradës Bienale” dhe qysh në hapje të premten në Prizren, i kundërpërgjigjet zhdukjes dhe jo vetëm. Në fakt fuqizon edhe “shpresën dhe këmbënguljen, pavarësisht të gjithave” dhe arti është rruga. Janë 35 vepra artistësh e grupesh kolektive. E, rrugëtimi nëpër “Autostradën…” e artit sapo ka nisur dhe nuk ndalet vetëm në Prizren, aty ku ka pikënisjen

Prej kur u bë publik koncepti kuratorial i edicionit të katërt të “Autostradës Biennale” ishte paralajmëruar si alamet ngjarje. Ka kohë që e ka gjetur rrugën e vet dhe e tillë është rikonfirmuar edhe të premten, në ditën e hapjes zyrtare.

Në ceremoni solemne arti u vlerësua si mënyrë e mbijetesës. Ngjarja – Bienale e rezistencës dhe rikuperimit prej pandemisë. Në të tilla rrethana qe zhvilluar edicionin e kaluar, dy vjet më parë.

Veprat e prezantuara kanë qenë pjesa e parë e mozaikut të krejt asaj që përmblidhet brenda temës “Të gjitha imazhet do të zhduken një ditë”. Pos Prizrenit, “Autostrada...” sivjet shtrohet edhe në Prishtinë e Mitrovicë.

Aty ku e ka zanafillën veçse ka filluar transformimi. Tre hangarë, që dikur kanë shërbyer si depo të NATO-s, janë hapësirat eksploruese të artit bashkëkohor. Nikoqirë të ngjarjes, që bëhet pikëtakim i artistëve ndërkombëtarë, do të jenë edhe vendet historike të qytetit.

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)