Organizata - Autostrada Biennale

Organizata

Autostrada Biennale u themelua nga Leutrim Fishekqiu, Vatra Abrashi dhe Barış Karamuço në vitin 2014.

Si i vetmi institucion i artit bashkëkohor në Prizren, Autostrada Biennale funksionon me dy shpejtësi:

Autostrada Biennale

Ekspozita Ndërkombëtare e Artit Bashkëkohor që zhvillohet çdo dy vjet që nga viti 2017

Autostrada Hangar

Hapësira e re e edukimit, prodhimit dhe ekspozitës në ish-bazën ushtarake të KFOR-it gjerman, tani ITP (Parku i Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren).

Me këtë të fundit, ne kemi zgjeruar publicitetin e platformës sonë duke e konsideruar prodhimin e artit si një formë të qëndrueshme të të mësuarit dhe shkëmbimit që do të adresojë nevojat e komuniteteve.

Edicioni i fundit i Autostrada “Çka nëse një rrugëtim…” i kuruar nga Övül O. Durmuşoğlu dhe Joanna Warsza i mbajtur në vitin 2021 u mbajt në 3 qytete, me 20 hapësira në Prizren, Prishtinë dhe Pejë, 32 artistë dhe rreth 60,000 vizitorë gjatë dy muajve të programit publik, duke kontribuar në këtë mënyrë në zhvillimin e jetës kulturore dhe turizmit kulturor.

Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)