Organizata

Organization

Autostrada Biennale është themeluar nga dy artistë dhe një pedagog në vitin 2014. Si i vetmi institucion i artit bashkëkohor në Prizren, Kosovë, funksionon me dy shpejtësi: njëra është ekspozitë fizike që zhvillohet në hapësirë ​​publike çdo dy vjet, e dyta është një ekspozitë e gjatë. qendër edukative afatshkurtër në ish kampin e KFOR-it, ku procesi i përgatitjes së ekspozitës është i hapur për publikun, duke e bërë krijimin e veprave artistike një formë të të mësuarit dhe të menduarit kritik.

Autostrada Biennale mundësohet me mbështetjen bujare dhe partneritetin e Zyrës Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë, Komunës së Prishtinës, Fondacionit Evropian Kulturor, Fondacionit të Iniciativave Artistike, Komunës së Prizrenit, Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Kosovë, Manifesta 14 Prishtinë, Kombet e Bashkuara Ekipi i Kosovës, UNDP, KFOS, Banka Raiffeisen, Goethe Zentrum Prishtinë, Fondacioni SAHA, Instituti Italian për Kulturë në Tiranë, Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren, Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Muzeu i Artit Modern në Varshavë, Instituti Ramon Llull, Autobusi i Prizrenit Stacioni, Instituti Arkeologjik i Kosovës, Friedrich Ebert Stiftung, JYSK, ITP Prizren, DokuFest, Fondacioni Lumbardhi, Anibar, Java e 5-të vjetore e krenarisë së Kosovës, Fondacioni MAM dhe Kultplus së bashku me ADN Galeria, Mor Charpentier, Galerist, Wilfried Lentz, ChertLüdde.

Hapësira e Arsimit dhe Prodhimit të Bienales Autostrada mbështetet nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, Komuna e Prizrenit, Gjirafa50 dhe Kreativ Qeramika.

Autostrada Biennale është mirënjohëse për mbështetjen bujare të partnerëve të shumtë individualë të punës dhe bisedës në Prishtinë, Prizren dhe Pejë, të cilët bënë të mundur këtë edicion.

Ejani fizikisht ose online.

Newsletter

Subscribe to our newsletter to receive news, cool free stuff updates and new released products (no spam!)