Pallati i Rinisë dhe Sporteve - Autostrada Biennale

Pallati i Rinisë dhe Sporteve

Palace of Youth and Sports

Rruga Luan Haradinaj

Pallati i Rinisë dhe Sporteve është një sallë e vendosur në qendër të Prishtinës. Përfshin një qendër tregtare, parkim të brendshëm, dy salla kongresesh dhe një bibliotekë. Në vitin 1975 është mbajtur një referendum ku qytetarët e Prishtinës kanë votuar për ndërtimin e një salle shumëfunksionale. U përfundua në 1977 dhe fillimisht u emërua Boro dhe Ramiz, pas dy partizanëve jugosllavë të Luftës së Dytë Botërore me origjinë serbe dhe shqiptare. Ndërtesa mbart shumë trauma në vete dhe u dëmtua rëndë nga një zjarr në vitin 2000.

Tani është restauruar pjesërisht, por shumë nga dëmet janë ende të dukshme. Struktura e ndërtesës origjinale asimetrike pasqyron pozicionin midis utopisë së dështuar, harresës dhe një fillimi të ri të materializuar në monumentin Newborn të ngritur pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Është një vend urbanistik në të cilin historitë e së kaluarës dhe të tashmes së trazuar jetojnë në arkitekturën e saj.

Harta
Exhibitions
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)