Shtëpia e Shani Efendiut

Shani Efendi House

Rruga Farkatarët

Shtëpia e Shani Efendiut u përdor si një shtëpi e komunitetit gjatë periudhës jugosllave për të akomoduar takime politike dhe shoqërore. Është pjesë e ansamblit të banimit së bashku me Selamllëkun (shtëpi për mysafirë). Kompleksi gjendet në rrugën Farkatarët pranë Kinemasë Lumbardhi, Teqes së Halvetive dhe shtëpive të tjera tradicionale.

Ndërtesa është një shembull i një shtëpie me qoshk qendror (galeri) e rrethuar nga shtylla rrethore, e ndërtuar gjatë viteve 1930. Ka një bodrum të ngritur, një kat përdhes, një galeri qendrore dhe shkallë rrethore. Fillimisht është shfrytëzuar si shtëpi e banimit, kurse më vonë gjatë periudhave të ndryshme kohore është shfrytëzuar edhe si ndërtesë administrative.

Harta
Exhibitions
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)