Ura e Kaltër

Blue Bridge

Rruga Remzi Ademaj

Ura e Kaltër gjendet në perëndim të Urës së Gurit. Sipas të dhënave historike, ura u ndërtua fillimisht nga druri dhe shpesh shkatërrohej për shkak të zjarreve aksidentale ose përmbytjes së lumit. Banorët e quanin Ura e Mallkuar. Në vitin 1980 u ndërtua një strukturë e re prej betoni, me gardh metalik. Në vitin 2012, artistët lokalë propozuan të vendosin kyçe metalike në gardhin e urës me qëllim që të thyejnë mallkimin dhe ta kthenin Urën e Mallkuar në Urën e Dashurisë. Që nga atëherë, ura është mbuluar me kyçe nga banorët dhe vizitorët, duke u shndërruar në një pikë atraktive për vizitorët.

Harta
Exhibitions
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)