Leksion-performancë nga Michael Rakowitz

Michael Rakowitz, një artist irako-amerikan, eksploron kryqëzimin e zgjidhjes së problemeve dhe artit provokues. Veprat e tij janë shfaqur në vende prestigjioze në të gjithë botën, duke përfshirë dOCUMENTA (13), P.S.1, MoMA, MassMOCA, dhe shumë të tjera. Rakowitz është dhe fitues i çmimeve të nderuara, siç janë çmimi Nasher 2020 dhe çmimi Herb Alpert 2018 në Arte.

Si pjesë e edicionit të 4t të Autostrada Biennale, Rakowitz prezantoi veprën e tij me titullin "Alef Lamed Lamed Hei: G-D në shkronja arabike-hebraike nga Haggadah hebraike-arabe, Bagdad, Irak, 1935, 2023." Gjatë performancës së tij në formë ligjërimesh tek Ish-Stacioni i Radios në Prizren, Kosovë, ai ndau historinë e familjes dhe tregimeve të trashëgimisë së tij. Rakowitz gjithashtu shfaqi pjesë të çmuara nga koleksioni i tij, duke përfshirë një kuti optike antike nga Babilonia, kartë identiteti të një burri irako-çifutë nga Bagdadi, një libër mbajtës nga viti 1947 i përdorur nga familja e tij, një kapelë irakiane nga vitet e '20 e prodhuar në Milano, orë xhepi e prodhuar nga hebrenjtë në Bagdad, dhe një libër i shenjtë apo hagada me shkronja hebraike nga Bagdadi.

Aktualisht ai jeton në Çikago,SHBA, Michael Rakowitz vazhdon të krijojë art me efekt të frymëzuar dhe provokues që resonon në nivel global. Vepra e tij shërben si një reflektim i fuqishëm mbi trashëgiminë, historinë dhe lidhjet kulturore.

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)