Maria Lind në bashkëbisedim me Joanna Warsza dhe Övül Ö. Durmuşoğlu - Autostrada Biennale

Maria Lind në bashkëbisedim me Joanna Warsza dhe Övül Ö. Durmuşoğlu

Ishte kënaqësi të bashkëbisedonim me Maria Lind, kuratore suedeze, shkrimtare arti dhe edukatore.

Ajo ndau me audiencën rrugëtimin e saj të mrekullueshëm dhe praktikat e çmuara që i zbatoi gjatë kohës sa ishte drejtoreshë në Tensta konsthall prej vitit 2011 deri në vitin 2018.Ajo e bëri një transformim të rëndësishëm të institucionit, duke e sjellur një praktikë të re për organizatat e artit. Ata u lidhën thellësisht me zonën e tyre lokale, ndërsa ende ishin pjesë e botës së artit global. Ajo e përshkroi qasjen e saj si një strategji me dy pjesë që përfshinte të bërit më shumë aty ku ishin tashmë.

Në këtë bisedë inspiruese, Lind foli me entuziazëm për punën dhe përvojat e saj me ekipin e Tensta, artistët, veprat e artit dhe krijimet e mrekullueshme.

Tensta konsthall është një vend i rëndësishëm për artin modern në Stokholm. Galeria punon ngushtë me artistë nga Suedia dhe vende të tjera, shpesh bashkëpunon me grupe lokale në atë zonë. Programi i galerisë planifikohet me kujdes me kontributin e vetë artistëve.

Biseda jonë me Maria Lind përfundoi me një sesion pyetjesh dhe përgjigjesh me audiencën. Më pas, kuratorët Joanna Warsza dhe Övül Ö. Durmuşoğlu ndanë mendimet, idetë dhe pyetjet e tyre të fundit.

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)