“Ditari i Ushqimit” me Jeton Jagxhiu

"Ditari i Ushqimit" ishte emri i diskutimit që u mbajt në  Autostrada , e drejtuar nga Jeton Jagxhiu. Ai është njohur për përkushtimin e tij në hulumtimin e kulturës së ushqimit dhe identitetit unik të Prizrenit, qytetit që ai e quan shtëpi.

Gjatë diskutimit, Jeton Jagxhiu theu pasionat në kulturën e pasur të ushqimit të Prizrenit, duke ndarë me ne perspektivat e tij të punëve të kohëve të fundit në këtë fushë. Ai gjithashtu vuri theksin në mundësitë për të promovuar trashëgiminë kuzhinore të Prizrenit, të pasur dhe të ndryshme, jo vetëm në nivel lokal, por edhe përtej kufijve të tij.

Lindur në vitin 1972 në Prizren, Kosovë, Jeton Jagxhiu ndoqi studimet e tij në Grafikë në Zagreb, Kroaci, dhe më vonë u kthye në Kosovë, ku themeloi kompaninë e tij, Punëtori Grafike. Gjatë viteve, ai është bërë një dizajner grafik i shkëlqyer dhe me shumë aftësi, i shtyrë nga një dëshirë e thellë për të eksploruar dhe treguar thelbin kulturor të qytetit të tij. Së fundi, fokusi i tij ka qenë te hulumtimi i kulturës së unikë ushqimore të Prizrenit dhe ndikimi i saj i rëndësishëm në identitetin kulturor lokal. Me punën e tij, Jeton është përkushtuar për të ruajtur dhe festuar historinë dhe trashëgiminë e pasur të komunitetit të tij të dashur.

Artikuj të tjerë
Gazeta

Abonohu ​​në buletinin tonë për të marrë lajme, përditësime të këndshme falas dhe produkte të reja të lëshuara (pa postë të padëshiruar!)